Selectie (meisjes)

De selectiegroep traint:

Maandag

Fretstraat (Tanthof Oost)

meisjes
17.00 - 19.00 uur

Woensdag

Fretstraat (Tanthof Oost)

meisjes
17.00 - 19.00 uur

Vrijdag

Fretstraat (Tanthof Oost)

Tussenselectie (8 tot 12 jaar)
18.00 - 19.30 uur


Tip: Klik op de naam van de zaal voor een plattegrond.


  Selectiegroep Bijna elke sportvereniging heeft wel een selectie. Degenen die meer willen trainen op de echte wedstrijdtoestellen en hiervoor ook de kwaliteiten bezitten, kunnen gevraagd worden voor de selectie. Zij krijgen dan vaker les en nemen deel aan regionale wedstrijden.
  Ook DOK Delft heeft een selectie. In deze groep wordt het geen gym meer genoemd, maar turnen. Onze selectie bestaat uit 'n groep meisjes, De selectie- groep traint 2 x 2 uur in de week.
  De meisjes in de selectie beginnen met het leren van de basisonderdelen, leren wat spanning van het lichaam is, krijgen krachttraining en lenigheids oefeningen. Dit is de basis om uiteindelijk aan wedstrijden mee te gaan doen.
  Je kan meedoen aan wedstrijden op je eigen niveau. De wedstrijden beginnen regionaal, maar kunnen naar mate je verder gevorderd bent uitgroeien tot landelijke wedstrijden.

  Wat moet ik nog meer weten?
  Als turnster beheers je je bewegingen precies. Soepel, vlot en krachtig. Want explosieve kracht heb je nodig voor je paardsprong, in enkele seconden. Soepelheid heb je nodig om lenig van de brug-ongelijk af te springen tot stand. Gracieus loop je over de evenwichtsbalk met extra wendingen. De vrije oefening laat zien wat je kunt: acrobatische combinaties en dansachtige bewegingen al of niet op muziek. Zo beweeg je je als turnster krachtig, vlot en soepel tot in het kleinste detail, perfect nauwkeurig. Deze bewegingstechniek leer je bij het toestelturnen.
  De turn-toestellen zijn: vrije oefening - balk - paardsprong - brug met ongelijke leggers.
  Selectie
  Vrije oefening
  Bij de vrije oefening werk je op een mat van 12 bij 12 meter. De muziek is erg belangrijk en die is één geheel met je oefening. Je bouwt een vrije oefening op naar eigen kunnen, precies zoals die bij jou past. Je beweegt afwisselend snel en langzaam, springt hoog en ver, maakt salto's. Wervelende acrobatische oefeningen wissel je af met dansachtige gymnastiek. Al doende merk je wat je eigen specialiteit is.

  Pegasusspringen
  Iedereen heeft op gymnastiek of op straat wel eens over een bok gesprongen. Maar op de gymnastiekclub merk je pas hoe heerlijk het is om echt te kunnen zweven over de pegasus en hoe veel gemakkelijker dat gaat met een goede aanloop en goede aanwijzingen. Een pegasussprong is een snelle krachtexplosie: na een aanloop en krachtige afzet spring je in enkele seconden over de pegasus. Het valt niet mee om daarna perfect tot stilstand te komen !

  Brug ongelijk
  Met brugoefeningen merk je hoe belangrijk het is om je armspieren goed te ontwikkelen. Je stemt je bewegingen goed op elkaar af. Dat eist coördinatie van je bewegingen. Je wisselt oefeningen voortdurend af met zwaaien, hangen en steunen. Beheersen van je beenspieren leer je tegelijkertijd, want het is de bedoeling dat die mooi gestrekt meezwaaien.

  De evenwichtsbalk
  Het werken op de evenwichtsbalk is een kwestie van de juiste bewegingstechniek. De oefeningen leer je eerst allemaal op de grond net zo lang tot je ze goed beheerst. Natuurlijk is het veel moeilijker om de oefeningen toe te passen op de smalle evenwichtsbalk. Veel oefenen zorgt dat je de juiste lichaamsspanning krijgt om op 10 cm. breed bijvoorbeeld een handstand te maken.

  Maar turnen is meer, veel meer dan deze vier onderdelen. Turnen is een heel fijne recreatiesport. Je bent lekker speels bezig met je turnoefeningen en dat gaat je gegarandeerd nooit vervelen! Turnen in de selectie is een intensieve, spannende, maar vooral ook een leuke sport om te doen. Als je denkt wat te kunnen, meld je dan aan bij de gymgroepen van DOK Delft en wie weet wordt jij gevraagd voor de selectie!

  Heeft u nog vragen?
  Neemt u hiervoor een kijkje bij de Veel gestelde vragen.