Kleutergym (4 tot en met 5 jaar)

U kunt terecht bij de volgende groepen:

Woensdag

Fretstraat (Tanthof Oost)

kleuters (3 tot en met 5 jaar)
15.30 - 16.30 uur

Tip: Klik op de naam van de zaal voor een plattegrond.


Klik op de afbeelding voor een vergroting
  Thuis klimmen ze op stoelen en banken.
  Niets lijkt meer veilig. "Niet doen, mag niet, pas op!" Het zijn de kreten die het kind regelmatig krijgt te horen.

  Wat thuis niet altijd kan of mag; is wel mogelijk in de gymzaal. Klimmen, klauteren, springen, rollen, of spelen met ballen, blokken of pittenzakken. Het kan allemaal.

  Leren van elkaar
  Voor ouders is de gymzaal een ideale plek om andere opvoeders met hun kinderen te ontmoeten. Er worden contacten gelegd en opvoedingstips uitgewisseld. De kleuters krijgen spelenderwijs wisselende bewegingssituaties aangeboden, waardoor ze geprikkeld worden om te bewegen: klimmen, klauteren, balanceren, hangen, springen en rollen.

  Klik op de afbeelding voor een vergroting Gymles en de opvoeding
  De gymles kan worden gezien als een schakel in de opvoeding die niet mag ontbreken. Uw kind leert tijdens de les onder meer hoe kleine opdrachten uitgevoerd moeten worden. Daarnaast komen het inschatten van afstand, diepte, hoogte en verte aan de orde. In de ontmoeting met andere kinderen, leert de kleuter hoe rekening met elkaar moet worden gehouden en dat je op je beurt moet wachten. Daar komen dan ook nog andere dingen bij, zoals het zingen in een kring. Samen bewegen zal het contact tussen u en uw kind alleen maar verstevigen en de kleuter meer zelfvertrouwen geven.

  Spelen is leren
  Het taalgevoel bij een kleuter is nog in ontwikkeling; dus begrippen als: over de bank en onder de rekstok door, zijn op jonge leeftijd nog onbekende begrippen. Door beweging komen de begrippen echter tot leven. Als begeleider kunnen wij uw kind daarbij helpen. Door bijvoorbeeld bepaalde dingen voor te doen. Wij activeren, stimuleren en ondersteunen, daar waar nodig is. Dat zal uw kind voldoende aanzetten tot bewegen. Sommige kinderen zullen eerst 'de kat uit de boom kijken', maar na een tijdje vanzelf mee gaan doen. De kinderen zullen elkaar daarin ook stimuleren.

  Deskundige leiding
  Onze gymnastiekvereniging met een kleutergym-uurtje, zorgt voor deskundige begeleiding. De leiding zal voor u en uw kind veilige situaties creƫren. Het verantwoord te werk gaan, staat hoog in ons vaandel.

  Informatie
  Wilt u meer weten over kleutergym, kom naar de zaal aan de J.J. Slauerhofflaan of de van Alkemadestraat (Sparta). Hier is het mogelijk 2 gratis proeflessen te volgen.

  Heeft u nog vragen?
  Neemt u hiervoor een kijkje bij de Veel gestelde vragen.
  Klik op de afbeelding voor een vergrotingKlik op de afbeelding voor een vergroting