Conditietraining

U kunt terecht bij de volgende groepen:

Maandag

Willem Bilderdijkhof

dames
09.00 - 10.00 uur

Brabantse Turfmarkt / Congregatie

dames
09.15 - 10.15 uur

Woensdag

Colijnlaan 2

dames
19.00 - 20.00 uur

Donderdag

Fretstraat (Tanthof Oost)

dames Aerobics
19.00 - 20.00 uur


Tip: Klik op de naam van de zaal voor een plattegrond.


(klik op de foto's voor een vergroting)
  BEWEGEN DUS!
  Klik op de foto voor een vergroting Ineens merkt u het: hijgend komt u de trap op, vroeger nam u die met twee treden tegelijk... U liep net niet hard genoeg om de bus te halen.... U pakt vaker de auto, want fietsen is zo vermoeiend.... "Word ik nu echt oud?" denkt u. Nee, u bent nooit te oud om te bewegen. Wie zo lang mogelijk fit wil blijven, kan het beste zo veel mogelijk blijven bewegen. Dat kan door juist vaker de fiets te pakken in plaats van de auto of bus, door vaker de trap te nemen in plaats van de lift. Bovendien, en daar gaat het nu over, kunt u lid worden van een bij de KNGU aangesloten gymnastiekvereniging, die speciaal activiteiten organiseert voor mensen die niet meer echt 'piepjong- zijn, maar zich wel graag fit willen blijven voelen.

  GEZOND!
  Iedereen die regelmatig aan lichaamsbeweging doet, voelt zich niet alleen fitter, maar houdt de conditie op peil of verbetert die. En een goede lichamelijke conditie zorgt ervoor dat u minder vatbaar bent voor verkoudheden en andere ongemakken. Uw spieren en gewrichten blijven soepel en uw botten langer sterk. U hoeft geen uitgesproken sportfiguur of fervent trimmer te zijn om aan lichamelijke activiteiten mee te doen. De lessen worden zo samengesteld, dat iedereen in zijn of haar eigen tempo kan deelnemen. Het is aan te bevelen om contact op te nemen met uw huisarts, ook al denkt u dat u gezond bent. In de meeste gevallen zal deze het deelnemen aan sportactiviteiten aanbevelen of zelfs toejuichen.

  Klik op de foto voor een vergroting VRIJE TIJD
  Steeds meer mensen krijgen meer vrije tijd. Misschien heeft u zich al voorgenomen om lange wandelingen en flinke fietstochten te gaan maken of nu echt eens iedere week te gaan zwemmen. Maar het komt er nog steeds niet van: u krijgt koffievisite, u wilt graag de voetbalwedstrijd of serie op de televisie volgen, of...
  U bent niet de enige, veel mensen hebben zo'n extra duwtje van een vereniging nodig. Bij een vereniging wordt er op u gerekend als u zich heeft opgegeven. U heeft met iemand afgesproken gezamenlijk naar de sportles te gaan. En dan blijkt het ineens wel te lukken om regelmatig met sport bezig te zijn. Sport wordt dan ook uw hobby.

  RECREATIE
  Er worden geen topprestaties van u verwacht. Bij de onze gymnastiekvereniging is het lesaanbod vooral gericht op de recreatieve kant van de sport. Relaxed sporten begint met een gedegen warming up.
  Begonnen wordt met een aantal rondjes hard lopen, met vervolgens nog een aantal rondjes in wandeltempo waarbij ook de armen/schouders losgezwaaid worden.
  Hierna worden de benen en armen even 'opgerekt' waarna er rustige en ontspannende bewegingen worden afgewisseld met snelle en intensieve acties op motiverende/opzwepende muziek.
  Klik op de foto voor een vergroting Elke bewegingsvorm wordt aan het eind van de les afgebouwd met rustgevende oefeningen in de vorm van een cooling down (ca. 10 minuten).
  Ontspannen van top tot teen op een matje. Na nog wat buikspieroefeningen en het nodige rek en strekwerk begint het echte ontspannen. Zittend of liggend op de grond worden er ontspanningsoefeningen gedaan waarbij ook de ademhaling niet vergeten wordt. En stelt u zich eens voor: na een heerlijke warme douche voelt u zich moe, maar voldaan!

  SAMEN
  Het voordeel van bewegingsactiviteiten in verenigingsverband is dat u altijd samen met anderen bezig bent. Met een vriendin of buurvrouw waarmee u de eerste keer bent gekomen, maar ook met anderen die in de toekomst mogelijk goede vriendinnen of kennissen kunnen worden. Vaak worden er naast de bewegingsactiviteiten ook andere activiteiten door de vereniging georganiseerd. Zoals fietstochten, barbecue- of feestavonden, uitvoeringen en demonstraties. De vereniging is er voor jong en oud. Lijkt het u ook niet leuk om samen met uw kinderen en kleinkinderen lid te zijn van dezelfde club?

  LEIDING
  De bewegingsactiviteiten voor u worden door deskundigen begeleid. Het zijn goed opgeleide sportleiders die meestal een extra cursus hebben gevolgd voor gymnastiek en bewegen voor senioren. Zij doen deze lessen graag en staan open voor allerlei idee├źn waarmee de deelnemers zelf komen.

  ENTHOUSIAST ?
  Kom eens langs in een van de onderstaande zalen en meld u bij de leiding. De eerste 2 keer zijn proeflessen. Pas daarna beslist u of u zich bij de vereniging opgeeft.

  HEEFT U NOG VRAGEN?
  Neemt u hiervoor een kijkje bij de Veel gestelde vragen.

  Klik op de foto voor een vergroting Klik op de foto voor een vergroting